Trening

IMG_1479

Noen økter er kaldere enn andre. Da gjelder det å senke tempoet og tape utsatte deler av ansiktet.

Jeg tror at min treningsfilosofi er ganske tradisjonell. Jeg tror absolutt ikke på snarveier. Etter min mening krever ultraløp mye mengde og mye spesifik trening. Jeg løper i snitt ca. 110km per uke, men dette varierer en del i løpet av året. Noen uker er opp mot 200km, andre er 50km. En travel hverdag gjør at jeg må løpe en del av øktene på tredemølle. På mølla forsøker jeg enten å ha ei restitusjonsøkt eller ei tempo/intervall-økt. I helgene blir det ofte én eller to lengre økter.

IMG_0977

Hjemme i Trysil løper jeg opp på Trysilfjellet så ofte jeg kan. På vinteren løper jeg ofte i skibakkene. De er normalt faste og fine å løpe på.

IMG_0223

Fra trening i nærheten av Cartagena, Spania i april 2013.

 

IMG_0512

Jeg har mange sommer-turer i Hellas. Her fra Karpathos. 1132 meter over havet. Seilbåten vår, S/Y Dora er der nede på 0 m.o.h.

IMG_0620

Inspirerende treningsomgivelser!

Jeg har hatt god hjelp av en mentor/coach det siste året. Mentoren heter Ian Sharman, og er en brite bosatt i USA. Ian har løpt 100 miles på 12.44 og vunnet haugevis av store ultraløp. Vi snakker sammen på Skype ca. én gang i måneden, og på bakgrunn av våre diskusjoner/samtaler setter han opp et treningsprogram. Jeg tipper at jeg følger programmet 70 prosent (ikke si det til Ian). Han gir meg litt mer tempo enn jeg mener jeg tåler. Han skulle nok også ønske at jeg holdt et litt høyere tempo på hardøktene. Men, jeg er redd for å skade meg og føler jeg må lytte mer til kroppen enn til et excel-ark. I tillegg til selve treningsprogrammet har Ian tusenvis av tips og råd om alt fra klipping av tåneglene til inntak av væske på lange løp. Vi diskuterer også hvilke løp jeg bør prioritere.

IMG_1495

Gran Canaria er mitt treningsparadis. Utrolig mye bra stier. Bildet er tatt i jula i 2013.

IMG_0966

Utsikt fra hotellet i Tejeda, Gran Canaria. Var der en kort tur i januar 2014.

IMG_0968

For meg er treningsturene mye viktigere enn konkurranser. Her fra Roque Nueblo, Gran Canaria i januar 2014.

5 responses to “Trening

 1. Hei Sondre, og velkommen til GC!

  Var innom bloggen din i dag for første gang, og her var det mye nytt og nyttig 🙂 Jeg bor også på GC dette skoleåret og nyter godt av treningsmulighetene her. Lykke til videre!

  Vennlig hilsen Alice Haugland

 2. Hi Sondre, hälsingar från Finland! Maybe you remember me from Telemark comps in the early -90’s, Mikko Routala is my name;)

  I pumped into your name in Trailrunning scene, seems like we are loosely following same guidelines in life and sports.. I have been running trails for a few years now, although nowhere near your level of endurance or results.

  Ha de bra, let’s high 5 if we meet on the trails!

  Mikko

 3. Hei Sondre 🙂 Har lest litt på nettsiden din, og har fått et inntrykk av at du sitter på kompetanse innen terrengløping. Jeg har selv langt meg en plan om å delta i mine første ultraløp neste sommer, og føler at jeg trenger noe hjelp med riktig opptrening. Lurer på om du har ledig tid for coaching?

  Mvh. Jens August Sundquist Jensen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s