Løpereiser

Bli med på løpereiser til Gran Canaria! Fra 8. til 12. januar og 12. til 17. januar 2019 arrangerer jeg to løpereiser på Gran Canaria i samarbeid med Didrik Hermansen, Elisabet Barnes og Knut Korczak. 

Bli med til Gran Canaria i januar!

Nå har du sjansen til å løpe på Gran Canaria sammen med Skandinavias mest erfarne ultratrail-løpere. Nyt sol, varme og lekre singletrack stier midt i vintermørket.

Nytt i 2019 er at det blir TO turer til Gran Canaria:

8. til 12. januar (fire netter). Vi bor i Tejeda under hele oppholdet. Vi skal løpe deler av traseen for Transgrancanaria (og Transgrancanaria Advanced) i tillegg til andre fantastiske stier, oppdelt i to eller én økt per dag. Guider/mentorer er Sondre Amdahl, Didrik Hermansen og Elisabet Barnes.

12. til 17. januar (fem netter). Vi bor fire netter i Tejeda og den siste natten i Maspalomas. Vi skal løpe store deler av traseen for Transgrancanaria (og Transgrancanaria Advanced), oppdelt i to eller én økt per dag. Guider/mentorer er Sondre Amdahl, Didrik Hermansen, Elisabet Barnes og Knut Korczak.

Nytt for 2019 er at vi bor på ett sted under oppholdet på Gran Canaria (Tejeda). Tejeda er kåret til en av Spanias vakreste byer, og ligger fantastisk til på ca. 1300 m.o.h. «Midt i smørøyet» for oss som liker å løpe på stier i fjellet!

Finnes det bedre løping enn på Gran Canaria?

Vi spiser frokost sammen før vi deler oss i tre/fire grupper basert på fysisk form og ambisjonsnivå. Etter en løpetur spiser vi lunsj og forbereder oss på økt nummer to. Før felles middag i hotellets restaurant blir det foredrag og workshops. Vi har også mulighet til å være ute hele dagen og spise lunsj undervegs.

Turene passer for deg som har lyst til å utvikle løpingen din. Kanskje snuser du på ultraløp? Kanskje er du allerede en erfaren ultraløper men vil lære mer? Du må kunne løpe fire/fem dager på rad, og du bør kunne løpe 10 – 15 kilometer i terrenget/på sti. Men, du behøver ikke å være ultraløper allerede eller kunne løpe milevis på hver eneste treningstur.

Guidene/mentorene har erfaring fra (og topplasseringer i) endagsløp som UTMB, Western States, Lavaredo, Transgrancanaria, Hong Kong 100k og Ultravasan i tillegg til etappeløp som Marathon Des Sables, Jungle Ultra, Oman Desert Marathon, Namibia Crossing, Big Red Run og Everest Trail Race. Vi har også erfaring fra lange fotturer/fastpacking over hele kloden (Everest Base Camp, Kungsleden og GR 20 m. flere).

 

Elisabet på rekognoseringstur i desember 2017. I januar kan DU oppleve disse stiene.

Didrik er en av verdens aller beste ultra-trail løpere og har løpt Transgrancanaria fire ganger tidligere. I 2015 kom han på andreplass, i 2016 vant han hele greia! Didrik har også seier fra Lavaredo Ultra-Trail og en 2. plass fra Western States på CV-en. Ved siden av løpingen er Didrik naprapat og jobber mye med løpere. I løpet av turen vil Didrik holde et foredrag om sin treningsfilosofi og hvordan løpere kan forebygge skader. Her er det mye å lære både for folk som kjemper i toppen og mer «vanlig» dødelige.

Sondre vil holde foredrag om trening og forberedelser til Transgrancanaria (og lignende ultra-trail konkurranser). Klær, sko, utstyr, mat, hodelykt, drikke, logistikk, varmetilvenning, nedtrapping/formtopping, løpsstrategi og restitusjon er noen av temaene.

Elisabet har vunnet Marathon Des Sables (to ganger), Oman Desert Marathon og Big Red Run i tillegg til flere endagersløp. Elisabet regnes som en av verdens aller beste multi-stage / etappe-løpere og har inngående kunnskap om alt fra løpsstrategi, mat, utstyr og trening til fotpleie, tilvenning til varme og taping av føtter. Ved siden av sin egen løping eier og driver Elisabet myracekit.com – en butikk som spesialiserer seg på løpeutstyr. Elisabet skal holde foredrag om trening/forberedelser til etappe-løp og dele noen av sine løpsopplevelser.

På veg ned «Camino Santiago» mot Tunte.

Transgrancanaria-organisasjonen endret traseene for Transgrancanaria 125 km og Advanced 64 km før løpene i 2018. Vi skal forsøke å løpe ca. 3/4 av den nye Transgrancanaria 125 km-løypa og store deler av Advanced-løypa (64 km). Men, vi løper ikke den delen av løypa som går mellom Las Palmas (starten) og Teror. Dette er den absolutt kjedeligste delen av løypa, så du går ikke glipp av noe!

Knut (fra venstre), Sondre og Didrik i januar 2018.

Praktisk info: 

Vi overnatter på Hotell Fonda de La Tea i Tejeda. Her bor vi og spiser veldig godt! Turen inkluderer transport fra flyplassen, del i tomannsrom, frokost, middag, guider, foredrag og lokal buss-transport. Du må bestille fly selv. Vi anbefaler å bestille fly så fort som mulig! Det er direkte flyvninger fra hele Skandinavia til Gran Canaria. Norwegian er nok det billigste alternativet.

De som er med fra 12 til 17. januar avslutter her, ved fyret i Maspalomas.

Bestilling av fly: 
Husk at du må bestille fly selv!

For campen som starter 8. januar møtes vi på flyplassen på Gran Canaria kl. 15.35. Det betyr at alle kan rekke prisgunstige flighter fra Oslo (ankomst Las Palmas kl. 15.35), København (ankomst 14.50 eller 15.35) og Stockholm (ankomst 14.50). For hjemreisen den 12. januar anbefaler vi avreise fra Gran Canaria litt utpå dagen (for eksempel kl. 14.30 med Norwegian til Oslo).

For campen som starter 12. januar møtes vi på flyplassen på Gran Canaria kl. 15.55. Da har alle muligheten til å finne fly som passer fra Oslo, Stockholm og København. Dere som ankommer før 15.55 må vente på flyplassen 🙂 For hjemreise 17. januar er det bare å bestille det som passer best! Vi bor i Maspalomas og det er enkelt å ta taxi til flyplassen.

Det er selvsagt mulig å forlenge oppholdet på Gran Canaria hvis du ønsker det.

Mellom Cruz de Tejeda og Tejeda. Roque Bentayga i bakgrunnen.

Priser:
NOK 7.600,- for 8 – 12. januar (fire netter).
NOK 9.400,- for 12 – 17. januar (fem netter).
Prisene inkluderer transport fra/til flyplassen, del i tomanns/tremannsrom, frokost, middag, guiding, lokal buss-transport til/fra hotellet og foredrag.

Du melder deg på ved å sende en e-post til sondre_amdahl@hotmail.com. Husk å spesifisere om du ønsker 8-12. januar eller 12-17. januar. Deretter får du en faktura på e-post for depositum, NOK 1.500,-. Du sikrer deg plassen ved å betale depositumet (påmeldingen er ikke gyldig før depositumet er betalt). Betaling for hele turen forfaller senest 40 dager før avreise.

Det er få plasser, så skynd deg å bestille!

Det er enkeltpersonforetaket Sondre Amdahl/913741129, som arrangerer turen. Du deltar selvsagt på eget ansvar, og må selv sørge for å ha en god reiseforsikring.

Avbestilling

Dersom det oppstår en hindring for gjennomføring av turen til Gran Canaria, må du melde fra så snart som mulig.

Om reisen ikke avbestilles, eller du ikke kommer i tide til flyplassen på Gran Canaria/hotellet i Tejeda, så avbestilles hele reisen automatisk uten noen tilbakebetaling.

EKSPEDISJONSKOSTNADER VED AVBESTILLING

Dersom du må avbestille reisen gjelder følgende satser:

79 – 41 dager NOK 1.500 kroner.

40 – 22 dager: 25 prosent av reisens pris.

21 – 15 dager: 50 prosent av reisens pris.

14 – 1 dager: 100 prosent av reisens pris.

 

Spørsmål og svar:

Hvorfor er det to turer og ikke én?
De to siste årene har etterspørselen etter disse turene vært større enn tilbudet – jeg har måttet sagt nei til mange ivrige løpere. Det liker jeg selvsagt ikke! Og fordi det er nesten umulig å få tak i nok hotellrom må det bli to «mindre» turer istedenfor én «kjempestor». 

Hva er forskjellen på de to turene?
I praksis er det bare at den ene er fem netter, den andre fire. Det betyr selvsagt mer løping for dem som reiser 12 – 17. januar. På grunn av hotellkapasitet må de som reiser 12 – 17. januar bo i Maspalomas den siste natta. Fordelen med dette er at vi kan løpe siste del av Transgrancanaria-traseen uten å måtte ta buss opp til hotellet igjen. 

Hvor godt trent må jeg være for å delta?
Du må kunne løpe fire/fem dager på rad, og du bør kunne løpe 10 – 15 kilometer i terrenget/på sti. Men, du behøver ikke å være ultraløper allerede eller kunne løpe milevis på hver eneste treningstur. Vi har grupper for flere nivå, fra de aller raskeste toppløperne til deg som vil utfordre deg selv og er ny «i gamet». 

Får jeg løpt hele traseen for Transgrancanaria?
Nei. Vi dropper den første delen av Transgrancanaria 125 km fra Las Palmas til Teror. Denne delen av løypa går stort sett bare på asfalt og kjedelige grusveger (og i et elveleie..). Det er bare «transport» for å få løperne nærmere fjellene. Hvis du absolutt vil løpe denne delen av løypa anbefaler jeg at du reiser ned en dag eller to før turene starter og gjør et forsøk alene. Vi har GPX-filer du kan følge og ta bussen tilbake igjen fra Teror til Las Palmas. 

Er det mulighet for enkeltrom? 
Ja. Det er to enkeltrom per tur. Tillegg for enkeltrom koster NOK 1500,- Her er det først til mølla! Gi beskjed når du bestiller hvis du ønsker enkeltrom. 

 

Fra turen i januar 2018.

Stiløping er mye moro. Bli med på moroa i januar!

Fra turen i januar 2017.

Etter Artenara på veg til Cruz de Tejeda.

Bli med til Gran Canaria!

2014-10-02 11.44.33

Fra Cruz de Tejeda mot Tejeda.

Det er nok av bakker på Gran Canaria. Kanskje får vi til en uhøytidelig King/Queen of the Hill fra hotellet i Tejeda til Cruz de Tejeda!

14 responses to “Løpereiser

 1. Hei, Jeg er en rimelig fersk ultraløper og skal være med på TransGrancanaria 83 km i Mars. Skulle gjerne vært med deg på løpeturen din, men skal allerede på en treningsleir på GC i Januar, dog med fokus på triathlon. Håper likevel å få lagt inn noen lengre løpeøkter mens jeg er der og lurte derfor på om du kunne gi meg noen tips til løyper, evt hvor jeg kan finne disse løypene. Tenkte da på 20-30 km løyper i terreng. Vi skal bo i Meloneras området.

  • Hei! Det er ikke så mange muligheter fra Meloneras. Prøv å løpe inn i landet, Transgrancanarialøypa baklengs hvis du skjønner hva jeg mener. Eller ta bussen til Arguineguin, der er det flere muligheter.

 2. Jeg var i Arguineguin i sommeren 2015 og fik løbet, men fandt aldrig en egentlig super rute. Nu skal jeg der ned i 2016 – så kan du anbefale en eller to ruter/spor i eller ved Arguineguin.

  • Hei. Det er ikke så enkelt å forklare skriftlig. Men, løp til «Norskeplassen» og så finn varieasjoner derfra. Da får du nok et fint opphold! Mvh Sondre

 3. Liker å ta bussen innover å løpe hjem derfra.. Lett å variere lengde da. Løpt fra Arteara (kamelplassen)ca 20km, San Bartolomeo (ca 32) og vært oppom Roque Nublo før jeg har løpt hjem til leilighet i Playa del Inglés. Har ikke fått løpt TransGrancanaria enda, men er på lista. Har blitt tradisjon med 2 uker på GC i januar nå, så blitt godt kjent med mye av løypa.

 4. Hei!
  Løpereisene til Gran Canaria ser spennende ut. Jeg lurer på hvor mange km må man regne med pr dag? Er terrenget kupert/ mange høydemeter å forsere?

  • Hei Rannei.
   Du må kunne løpe fire/fem dager på rad, og du bør kunne løpe 10 – 15 kilometer i terrenget/på sti. Men, du behøver ikke å være ultraløper allerede eller kunne løpe milevis på hver eneste treningstur. Vi har grupper for flere nivå, fra de aller raskeste toppløperne til deg som vil utfordre deg selv og er ny «i gamet».

 5. Hei.
  Jeg er på Gran Canaria nå og vil gjerne teste litt av Trans Gran Canarialøypa for å se hvor bratt/mye nedover det er. (har knær som ikke er så glad i for mye nedover). Vet du hvor man kan få tak i et kart over løypa, eller om det kan lastes ned noe sted?
  Har du fortsatt plass på en av turene i januar?
  Tone

  • Hei! Ta en titt på hjemmesiden til Transgrancanaria, der ligger det normalt sett GPX-filer. Ruta er ny i år, så da får du nok den siste oppdateringen. Og JA, det er plass i januar. Hvis du skynder deg 😀 mvh Sondre

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s