Diagonales des fous/Grand Raid

Grand Raid Réunion, også kalt Diagionales des Fous, er en skikkelig styrkeprøve på den franske øya Réunion i det indiske hav. Løpet er 175 kilometer langt med 10.000 høydemeter. 2.500 løpere sto på startstreken. Under halvparten kom i mål innen tidsfristen på 66 timer. Jeg kom på 17. plass etter å ha løpt i mer enn 31 timer.
Filmen er laget av Guilhemmachenaud.com for Quechua.

Forberedelsene til Diagonales des fous
Ti dager etter Ultra-Trail du Mont Blanc fikk jeg invitasjon til å løpe Diagonales des fous/Grand Raid med start 23. oktober. Etter kort betenkningstid sa jeg ja og begynte de fysiske og mentale forberedelsene til denne styrkeprøven. 

Jeg hadde egentlig skrinlagt en eventuell deltagelse i dette løpet for lenge siden, men med litt hjelp fra Ultra-Trail World Tour har jeg fått anledning til å løpe. Jeg er ydmyk og stolt over å få lov til å løpe, men samtidig er det litt skummelt. For, dette er et løp som faktisk overgår UTMB på flere fronter. Det er like langt (ca. 168 kilometer), men har mer høydeforskjell, flere deltagere, varmere vær og mer tekniske stier enn UTMB.. Les hele blogginnlegget. 

Treninga mellom Ultra-Trail du Mont Blanc og Diagonales des fous gikk ganske bra. Jeg bor jo på Gran Canaria, så det var en enkel sak å venne seg til varmen. Å mentalt forberede seg på 175 kilometer med løping gjennom to hele netter, ja det er litt verre..

De som har løpt både Ultra Trail du Mont Blanc (UTMB) og Diagonales des fous sier at UTMB bare er barnematen i forhold til løpet på Réunion. Det er nok mer teknisk sti på Réunion enn rundt Mont Blanc, men det tror jeg egentlig at skal passe meg ganske fint. Les hele blogginnlegget. 

Video fra Diagonales des fous-forberedelsene på Gran Canaria med informasjon om utstyr på lange treningsturer.

De aller siste treningsturene før Diagonales des fous gjorde jeg på Tenerife, naboøya til Gran Canaria. Treninga ble kombinert med høstferie sammen med familien. Perfekt oppladning for den lange reisa til Réunion og ei lang uke borte fra familien.

Fra mandag til torsdag denne uka hadde jeg noen fantastiske dager sammen med familien på Tenerife. Øya er helt rå, det må jeg si. Jeg håper jeg kan komme tilbake en gang og løpe nye stier og se nye steder. Naturen er i en klasse for seg! Les hele blogginnlegget. 

Et kort bildespill fra treningssamlinga mi på Tenerife før avreise til Réunion.

23962310

Løypa på Réunion er veldig teknisk krevende. Dette krever spesifik trening. Jeg fant et ganske likt terreng på Tenerife (ned fra Teide, Spanias høyeste fjell). Foto: Maindruphoto.com

 

På Réunion

Etter et døgn med reising og lite søvn landa jeg på Réuion. Øya er fransk selv om den ligger langt sør i det indiske hav, mellom Mauritsius og Madagaskar. Varmen var omtrent som på Gran Canaria, men lufta litt fuktigere.

Etter ankomst har dagen gått med til kjøring til hotellet, litt sightseeing, en løpetur og en samling med «eliteløperne» på en lokal sportsbutikk. Jeg bor i Saint-Gilles-les-Bains, på vestsiden av øya. Les hele blogginnlegget. 

Mat og drikke er viktig under lange løp som Diagonales des fous. Her har jeg skrevet litt om hva jeg spiser og drikker undervegs.

Jeg føler meg klar og håper kroppen fungerer som den skal! Oppladinga har gått etter planen. Les hele blogginnlegget. 

Kort film fra Réunion med presentasjon av hva jeg spiser og drikker undervegs på lange ultraløp.

 

Løpet er i gang! 

Kort film fra starten av løpet. Kilde: SFR Reunion/event.sfr.re

10754284_10152810924024486_386133402_o

Før start. Gedimuias Grinius og Jason Schlarb til venstre for meg. Foto: Lukas Garcia.

 Etter passering 50 kilometer ble løypa mye mer teknisk. Jeg la meg derfor sammen med en lokal løper og fulgte ham i flere timer. Været ble ikke noe bedre, og tempoet sank ganske kraftig. Men, jeg synes det var greit at tempoet var moderat fordi jeg kjente at beina ikke var like spreke som jeg hadde forventet. Les bloggposten med løpsrapporten min fra Diagonales des fous. 

23961364

Undervegs på Diagonales des fous. Foto: Maindruphoto.com

 

10746413_10152810952924486_1294850926_o

Endelig i mål! Foto: Julien Chorier.

 

Resultater fra Diagonales des fous     Artikkel fra Kondis om løpet mitt på Réunion

Min egen korte filmpresentasjon fra Diagonales des fous.

 

Etter løpet
Min løpsrapport på engelsk      Min løpsrapport på fransk     Min løpsrapport (på norsk)     Irunfar.com sin side om resultatene på Diagonales des fous

Link til flere av mine bilder fra Réunion på Flickr

Etter hjemkomst fra Réunion har jeg stor sett brukt tida på familie og venner. Det er viktig å la kroppen hvile og restituere seg godt etter såpass lange løpeturer. Det blir fire uker med hvile fra løping før jeg starter forberedelsene til 2015-sesongen. For å røre litt på kroppen legger jeg inn litt sykkel og klatring med familien.

IMG_1788

Selfie på sykkelen. Gran Canaria har fantastiske veger for sykling.

 

IMG_1779

Klatreveggen i Maspalomas er utmerket alternativ trening.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s