Om meg

P1030307 (2400x1800)Jeg heter Sondre. Jeg liker å løpe langt i fjellet! Akkurat nå bor jeg på Gran Canaria i Spania sammen med familien min. Familien består av Ingrid og Mari (født 2005) og kona mi, Ingvild.

For å bli en enda bedre ultraløper har jeg hatt veldig nytte av å lese om eller høre om andres erfaringer. Jeg har lest blogger, intervjuer og reportasjer i tillegg til at jeg har lyttet til utallige timer med podcaster. Selv har jeg satt veldig pris på at andre ultraløpere har delt sine erfaringer med meg. Nå synes jeg det er på sin plass at jeg gir litt «tilbake». På denne bloggen kan du derfor lese litt om meg, hva jeg spiser, hvordan jeg trener og hva slags utstyr jeg bruker i tillegg til løpsrapporter og annet jeg finner på å skrive om.

Interessen for løping har jeg nok hatt hele livet. Jeg løp orientering på ungdomsskolen og fortsatte med løping for Ren-Eng mens jeg gikk på Videregående skole i Trysil. Men, løpinga var da på et relativt lavt nivå, telemarkkjøring tok det meste av tida og pengene mine. Mitt første marathon var Drammen Maraton, jeg tror jeg var 17 år og at tida ble ca. tre og en halv time.

Interessen for løping dalte etter at jeg var ferdig på videregående skole. Det ble noen løpeturer innimellom, men ikke noe seriøst. Så, under MBA-studiene i Australia i 2003 vokste interessen! Jeg meldte meg først på halvmarathon, derretter ble det ultraløpet Kepler Challenge (60km) på New Zealand i desember. Tror jeg løp ca 90km i uka fra juni til desember i 2003.

bilde 1

Happy family. Mari til venstre, Ingrid til høyre. Bildet er tatt et par dager før Transgrancanaria 2014.

Etter studiene i Australia fikk jobb og familie førsteprioritet. Det ble ikke sving på sakene igjen før i 2010. Da økte treningsmengden gradvis i løpet av året, og jeg løp Istanbul Marathon i november (3.09). I 2011 fokuserte jeg på både langrenn og løping. Treningsloggen sier drøyt 3000km løp og 2.800km langrenn. I 2012 gikk jeg 1.600km langrenn (ski og rulleski) og løp 4.800km. I 2013 loggførte jeg 5.900km løp og ynkelige 500km langrenn. Kan trygt si at nå har ultraløping all (trenings)fokus.

Tørre fakta: 
Høyde: 183cm
Vekt: ca. 70 kg
Født: 2. mai 1972
Oksygenopptak: 76 mlO2/kg (målt i januar 2013)
Klubb: Romerike Ultraløperklubb
Bosted: Gran Canaria
Facebook: http://www.facebook.com/trailsondre
Twitter: @sondreamdahl
Instagram: sondreamdahl
E-post: sondre_amdahl@hotmail.com

Album med mange løpebilder på Flickr

Her er en del hjemmesider, blogger og podcaster jeg følger:

Hjemmesider

Kondis

Irunfar

Iancorless

Podcaster

Talkultra

Enduranceplanet

Trail Runner Nation

Ultrarunner podcast

Andre inspirerende utøvere

Emilie Forsberg

Anton Krupicka

Thimoty Olson

Bjørn Burås

Nettbutikker

Joggeshop.no

Castleberg Outdoors

Ultramarathonrunningstore.com

Filmer

Unbreakable – The Western States

17045768

Fra CCC i 2013.

4 responses to “Om meg

 1. Hei Sondre
  Har vel ikke sett deg siden dere flyttet fra Harstad på 70-tallet. Din far, som jeg møter regelmessig i fjellet i gjengen rundt Jan, sendte meg adressen din. Skal bli moro å se hva du skriver.
  Har selv ei lita nettside, stigmavakta.no, hvor sport er underordnet. Men jeg har da noe, blant annet artikkelen «Trening mot livets slutt,» og et par til under utarbeidelse.
  Artikkelen «Trening for feite gamle gubber» kommer med det første. Tesen er at alle har nytte av trening, om det så gjelder å kommer fra en form så der, til god form. For andre kan det være like viktig å ta steget fra de elendige og jobbe seg hardt opp til nivå dårlig trent.
  Trening garanterer vel ikke lenger liv, men det garanterer et bedre liv de få årene vi har igjen, og for noen kanskje – et lengre liv av brukbar kvalitet.
  Siste året har jeg drevet konkurransetrening, men med størst fokus på vektreduksjon. Kommende år slipper jeg vektfokus og kan intensivere den konkurranserelevante treninga og ditto kodthold. Sykkel er mitt eget valg, ikke minst fordi gammelmannssmerterne øker med alderen.
  Ha det fint, og lykke til videre!
  Terje Marøy

  PS! Syklet til Elverum på 40 års krigsskolejubileum i sommer, gikk ut året før din far. 24 mil i hard mot vind gikk greit og klar til fest etter dusj og en halvtime på senga. Ikke verst for en gubbe som fordelte 118 kg på 177 cm så seint som i fjor sommer (nå 82 kg). Syklet oppmålt 2-mil på 29,23 min sist lørdag, også brukbart for en ex-feit gubbe på 64 år.

  • Hei Terje!
   Jeg er helt enig med deg, trening er bra for alle! Og det er veldig viktig å drive det på sitt eget nivå. For min del har trening og fysisk aktivitet gitt meg enormt mye, og gir meg enormt mye hver eneste dag. Med sunt kosthold, trening, og bra balanse m/søvn og hvile kjenner jeg at fungerer som jeg skal og har overskudd til å følge opp familie og jobb (selv om jeg ikke jobber akkurat nå..)
   Sykkel er jo super trening! Jeg vurderer å skaffe meg en sykkel her nede (bor på Gran Canaria), men vi får se 🙂
   Imponert over endringen du har gjort med trening/kosthold. 118 til 82 er jo nesten ikke mulig.

   Keep ut the good work!
   Sondre

 2. Tilbaketråkk: Vil du eller din bedrift bli min samarbeidspartner? | Sondre Amdahl·

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s