Bæsj og oppkast på Bislett

Fra fredag til lørdag i forrige uke var jeg så heldig å få oppleve 24-timers løp på Bislett. En herlig opplevelse til tross for at det ble mye fokus på oppkast og dobesøk. Selv slapp jeg heldigvis både å kaste opp og å gjøre mange turer på toalettet.

IMG_3816

Therese Falk tømmer magen. Etter det kom hun knallhardt tilbake. Gratulerer, Therese!

Jeg har ikke opplevd så mange ultraløp fra sidelinja. Ett av de få var Ultravasan i august, men da så jeg stort sett bare løperne jeg coacher og racere som Jonas Buud, Max King og Didrik Hermansen. Denne gangen var jeg altså tilskuer på Bislett. Og, det fine her er at jeg som tilskuer fikk sett alle løperne mange ganger. Veldig mange ganger.

IMG_3800

Litt av menyen til Thomas Stordalen, Andreas Gossner og Jeanette Vika.

Hovedformålet med døgnet i kjelleren på Bislett var å se på, hjelpe og gi gode råd til løperne jeg coacher. Fire løp 24-timersløpet, to løp 12-timersløpet og løpsmaskinen Titina Bakken løp både 6-timers og 12-timers utgaven av årets Bislett International Indoor Festival. I tillegg til å heie på «mine» fikk jeg mye tid til å nyte synet av slitne løpere, spreke løpere, glade løpere og noen ikke fullt så glade løpere.

Jeg gjorde meg også noen observasjoner av hva folk spiser og drikker i løpet av det døgnet de tilbringer i kjelleren. Noen sverger til bare drikke (type Tailwind, Sponser eller Vitargo), mens andre stort sett bare spiser brødskiver og drikker vann. Andre igjen satser på gel og søtsaker som drivstoff. Selv er jeg veldig usikker på hva som egentlig fungerer. Og jeg ble ikke så veldig mye klokere av oppholdet i kjelleren. Jeg gjorde meg allikevel noen obeservasjoner:

  • Det virker som om én god strategi er å spise en del «ordentlig» mat. Brødskiver, pasta, havregrøt og nudler for eksempel.
  • Gel er kanskje ikke en «vinner» på Bislett. Men, det kan være at dette er fordi løperne rett og slett tar for mange av dem. Jeg observerte en viss sammenheng mellom inntak av søte gels og turer på do 🙂
  • Det kan hende mange rett og slett spiser for mye i de første timene. Det er så enkelt å spise på Bislett. Du passerer matfatet hvert tredje minutt. Jeg tror noen ikke tenker over at kroppen bare kan nyttegjøre seg av ca. 300 kcal/time. Å spise mer enn det gir ingen effekt – heller at magen får for mye og det begynner å «skvalpe».
  • Jeg la merke til at Bjørn Tore Taranger brukte mye flytende næring de første timene (Sponser). Kan hende at dette er noe av nøkkelen til suksessen? I tillegg til mye trening og sterk psyke selvsagt!
  • Uansett hvor bra du spiser så er sjansene store for at du kan kaste opp. Det gjorde blant annet Therese Falk, vinneren av 24t for jentene. Men, Therese viste styrke. Hun kasta opp, tørka seg rundt munnen og fortsatte å løpe. Og hun fortsatte å ta inn næring. Her tror jeg mange har mye å lære.

Jeg må også få skryte av Thomas, Aud Elisabeth, Tore, Geir, Titina og Øistein. Veldig bra innsats alle sammen!

Sondre

IMG_3808

Thomas fikk kjenning med en skade og ga seg etter ca. 12 timer. Et klokt valg, Thomas.

IMG_3813

Aud Elisabeth løp til tider så fort at Bjørn Tore Taranger ikke hang på 🙂 Neste gang satser vi på at magen er bedre, Aud. Og at jeg kan ta skarpe bilder!

IMG_3820

Geir løp med stive muskler i mange timer. Til slutt ble det mest rask gange. Men du ga aldri opp, Geir! Bra.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s