Omega-3 fra fisk eller planter? 

Som veganer får jeg en del spørsmål om vitaminer og kosttilskudd. Hva jeg tar og hvor mye tar jeg. Jeg har tidligere skrevet at jeg er 95 prosent «powered by plants». Én del av 5-prosenten som kommer fra dyreriket er Omega-3. Jeg har lest en del om Omega-3, og en god del forskning hevder at den beste kilden av Omega-3 er fra fisk.

Det er visstnok mulig å få nok Omega-3 fra planteriket også, men det er relativt dyrt i tillegg til at det krever at jeg spiser MYE sjøgress, chiafrø, valnøtter og hempfrø. Jeg spiser en del av dette allerede, men synes det er litt vrient å vite om jeg får nok. Derfor har jeg kommet til at en bra løsning for å få nok Omega-3 er kapsler med fiskeolje. Tidligere tok jeg Møller’s Dobbel, i det siste har jeg tatt kapsler med lakseolje fra Hofseth Biocare. Jeg har fått noen til test, og jeg må si at jeg er godt fornøyd. Det er ingen ettersmak og ingen smak av fisk (laks). Jeg liker ikke at laksen må svømme rundt i oppdrettsanlegg for at jeg skal få i meg Omega-3, men sånn er vel livet?

I tillegg til Omega-3 tar jeg tilskudd i form av B12 og jern. I Norge supplerer jeg også med D-vitaminer, men dette er nok ikke nødvendig på Gran Canaria. Behovet for jerntilskudd er litt av og på for meg. Akkurat nå er det lenge siden jeg har testet meg, derfor tar jeg tilskudd for å være helt sikker. Nok jern er nødvendig for å ha et bra oksygenopptakk og fine blodverdier (og en masse andre ting, men det kan legen mer om enn meg).
IMG_2631

Omega-3 kapsler fra Hofseth Biocare fungerer bra for meg.

IMG_2652

B12, jern og Omega-3 er kosttilskudd jeg tar daglig. Jeg drikker litt appelsinjuice eller en smoothie med mye C-vitaminer om morgenen for å forsterke opptaket av jern.

5 responses to “Omega-3 fra fisk eller planter? 

  1. Omega-3 fra alger er visst like bra som fra fisk, men som du skriver, dyrere og vanskeligere å få tak i.

  2. Linfrø er også en veldig god kilde til omega3 (har mer enn chia og valnøtter). 1 spiseskje «ground flax» har ca 1,5g omega3. Tilsvarende har 100g laks ca 2,0g omega3. Ikke «super-tasty», men det fungerer ganske bra å blande ut «ground flax» i vann eller te :-). Ha en fin løpeuke!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s