Utstyrstips EcoTrail – spar vekt på det obligatoriske utstyret

For et par dager siden listet jeg opp noen treningstips til EcoTrail Oslo. Her kommer noen tips om hvordan du kan spare mest mulig vekt på det obligatoriske utstyret.

Det er ikke uten grunn at jeg la ut treningstipsene først. De er selvsagt de viktigste tipsene mine. Uten skikkelig trening, hjelper det lite å spare 100 gram på det obligatoriske utstyret. Men, når treningsjobben først er gjort, ja da er det greit å drasse på så lite som mulig.

Jeg stussa litt når jeg leste lista over det obligatoriske utstyret for EcoTrail Oslo. For meg virker det som om arrangøren har kopiert lista fra andre EcoTrail-løp eller andre løp i Frankrike. Franske arrangører er kjent for å kreve ganske mye obligatorisk utstyr. Jeg vet ikke hvorfor, men det skyldes kanskje en «arv» fra Ultra-Trail du Mont Blanc (UTMB), som har en voldsom liste. Selv synes jeg lista for EcoTrail i Oslo er litt overkill, men det spiller ingen rolle i denne sammenhengen. DU må ha med deg det utstyret arrangøren krever. Her er mine tips for å spare vekt:

Minimum 1,5 liter med drikke. Når det står slik, så ville jeg satsa på å ta med beholdere/flasker som i teorien kan romme 1,5 liter. Det betyr etter mitt skjønn ikke at du skal ha 1,5 liter drikke med deg til enhver tid. Mitt tips er tre soft-flasker fra Salomon i en løpevest fra Salomon. Salomon Sense Ultra 3-vesten veier 110 gram og er den letteste på markedet. Jeg bruker denne løsningen selv og er storfornøyd. På drikkestasjonene fyller jeg to flasker i en fei og drikker mellom stasjonene. Den siste flaska ligger i sekken og er kun med for å tilfredstille reglene til obligatorisk utstyr.

Jeg tror ikke vesten fra Salomon er i norske butikker ennå. Men, Castleberg Outdoor i England har den, og de sender raskt. 

c2a9iancorless-com_transgrancanaria15-6112

Vesten fra Salomon er veldig god å løpe med. Foto: Iancorless.com

IMG_2613

Tre soft-flasker fra Salomon/Overstim. De nye tutene er mye bedre enn de gamle.

Tilstrekkelig mat. Ja, hva betyr «tilstrekkelig»? Her ville jeg tatt med meg én ekstra gel i sekken/vesten.

En gjenbrukskopp på minimum 15 cl. Her finnes det mange løsninger, jeg tror min er ganske bra og ganske billig. Kjøp en Capri-Sonne saftdrikk på Kiwi. Klipp av toppen, skyll ut saftskvipet, og vips så har du en lett kopp. Tipper den veier under ti gram!

IMG_2605

Klipp

IMG_2606

Skyll.

IMG_2608

Brett.

Hodelykt i funksjonell tilstand med ekstra batterier. Hmm. Her tror jeg arrangørene av EcoTrail er litt vel mye på den sikre siden. Med start kl. 10.00 og sperregrense kl. 23.30 er det vel bare de aller, aller færreste som må løpe i mørke? Ifølge timeanddate.com er det solnedgang kl. 22.05 og skumring til 23.17 den 23. mai 2015… Her ville jeg gått for en minimumsløsning. Petzl har ei lykt som heter e-lite, og den veier ikke mange grammene. Med ekstra batterier er du godt innenfor reglementet.

IMG_2614
Refleksvest eller refleksarmbånd. Et lett armbånd er kanskje den beste løsningen?

Survival blanket. Her er det ikke så mye rom for tolkninger. Kjøp et teppe som er så lett som mulig. Selv har jeg et teppe som ligger i sekken på alle konkurransene mine og som jeg vet er innafor reglementet:

IMG_2615
Mobiletelefon (legg inn nummeret til løpets sekretariat, ikke legg det skjult, og ha fulladede batterier). Her er det også noen gram å spare. Glem iPhonen. Kjøp heller en billig telefon med kontantkort. Nokia 101 tåler alt og har 25 dagers levetid på batteriet.

IMG_2617

Identifikasjonspapirer. Førerkort er vel det letteste? Tåler vann gjør det også!

Da er hele lista gjennomgått. Håper du har fått noen gode tips. PS: Jeg har ingen økonomiske bindinger til noen av de produsentene jeg nevner.

Slik ser lista ut på EcoTrail Oslo sine hjemmesider:

OBLIGATORISK UTSTYR.
Minimum 1,5 liter med drikke.
Tilstrekkelig mat.
En gjenbrukskopp på minimum 15 cl.
Hodelykt i funksjonell tilstand med ekstra batterier.
Refleksvest eller refleksarmbånd.
Survival blanket.
Mobiletelefon (legg inn nummeret til løpets sekretariat, ikke legg det skjult og ha fulladede batterier).
Identifikasjonspapirer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s