VM eller Western States – that’s the question…

Jeg har bestemt meg for å ikke løpe VM ultratrail i 2015. I noen uker har jeg grublet på det store luksusproblemet, om jeg kan løpe både VM og Western States, eller om jeg må prioritere ett av dem. Nå har jeg bestemt meg. Det blir Western States.

Western States (WS) er et av verdens mest prestisjefylte ultraløp. Og jeg var så heldig å bli trukket ut til å delta! Denne sjansen kan jeg rett og slett ikke la gå fra meg. Det er ikke sikkert at jeg får sjansen igjen. Nåløyet er veldig lite, og jeg begynner å bli gammel. Et annet aspekt er at nivået i årets utgave av WS blir rekordbra! Ni av de ti beste fra i fjor kommer tilbake. I tillegg kommer Francois D’ Haene, Gediminas Grinius, Julian Chorier, Andrew Tuckey og Thomas Lorblanchet med flere fra Ultra-Trail World Tour. Jeg elsker å konkurrere med de beste, så dette kan jeg ikke gå glipp av!

WS er et løp som egentlig ikke passer meg som løper, i og med at det er relativt lettløpt og negativ høydeforskjell. Det gjør at jeg kommer til å satse alt jeg har på å forbedre mine svake sider før startskuddet går i Squaw Valley den 27. juni. Det innebærer at vi reiser til USA i slutten av april og blir der til den første uka i juli. Første helgen i mai løper jeg Miwok 100km, som en del av forberedelsene til WS. Deretter blir det tilvenning til høyde, tilvenning til nedoverløping og tilvenning til den ekstreme varmen som vi kan møte mot slutten av løpet. All denne tilvenningen kommer til å ha fokus i perioden mellom Miwok 100km og WS. Jeg har diskutert, både med treneren min og gode ultravenner, muligheten for å reise på en «svipptur» tilbake til Europa for å løpe VM i Annecy 31. mai. Det lar seg selvagt gjøre, men jeg er redd for at en slik reise ødelegger for mye av forberedelsene til WS. Jeg håndterer jetlag veldig dårlig og mister i tillegg tre gode treningsuker ved å reise til VM; én uke nedtrapping før løpet, én uke i forbindelse med reising og selve konkurransen og én uke restitusjon etter løpet. Disse ukene vil jeg heller bruke på å forberede meg til WS, blant annet ved å tilbringe tid i høyden i Flagstaff i Arizona. Jeg er heller ikke særlig lysten på å forlate familien min alene i USA i minst én uke.

Kanskje løper jeg VM i 2016 eller i 2017, hvis jeg blir tatt ut. Det er ikke sikkert at jeg får flere sjanser til å løpe WS. Og jeg får garantert ikke sjansen til å løpe WS med så gode forberedelser som nå i 2015!

vehicles-explorer-hero

Vi skal bo i bobil i USA i ni uker. Mer om det kommer i senere bloggposter 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s