Seks dager igjen til Diagonales des fous

Nå er det under én uke igjen til Diagonales des fous, sesongens siste store fysiske utfordring. Jeg føler meg klar. Men, jeg vet ikke helt hva jeg er «klar» for… I går fikk jeg beskjed om at løypa er forlenga med ni kilometer og fire hundre høydemeter. Det betyr at jeg skal bryne meg på 173 kilometer løping med 10.000 høydemeter. Startskuddet går 22.30 lokal tid torsdag 23. oktober. 

Treninga den siste tida har vært ganske OK. Jeg har tidligere skrevet at jeg starta igjen ganske fort etter UTMB. Etter noen dager (fem) med hvile post UTMB har det vært ganske bra trening, selv om det ikke på noen måter har vært ekstreme mengder. Forrige uke ble det snaut 90 kilometer, denne uka blir det vel omtrent 50 kilometer. Tirsdag denne uka var planen å løpe opp på toppen av Teide, det høyeste fjellet på Tenerife (3.718 m.o.h). Men, halsen var litt sår, og jeg bestemte meg for heller å løpe ned fra Teide til parkeringsplassen (minus 1.200 høydemeter). På veg ned fra Teide var jeg uheldig og snubla og landa rett på hofta. Jeg kjenner det fortsatt, men jeg tror at dette kommer til å gå veldig bra!

Fra mandag til torsdag denne uka hadde jeg noen fantastiske dager sammen med familien på Tenerife. Øya er helt rå, det må jeg si. Jeg håper jeg kan komme tilbake en gang og løpe nye stier og se nye steder. Naturen er i en klasse for seg!

Mer om Diagonales des fous. 

IMG_1659

Stiene på Tenerife er veldig godt merka.

IMG_1661

Solnedgang over La Gomera sett fra Tenerife.

IMG_1660

En delikatesse for meg som er «powered by plants».

IMG_1657

Fjellfie fra Teide. I bakgrunnen skimtes La Palma.

I morgen (lørdag) er planen å pakke og gjøre de siste forberedelsene før avreise på søndag. Jeg lander på Réunion mandag morgen lokal tid. Fram til start på torsdag blir det sightseeing på Réunion og hvile. Kanskje en kort løpetur eller gåtur, men det er hvile som er viktig. For meg handler det om å stå på startstreken mest mulig uthvilt og 100 prosent skadefri.

Følg med, det kommer flere blogginnlegg om forberedelsene til Diagonales des fous.

IMG_1655

Fra Masca, nordvest på Tenerife.

IMG_1653

Vi bodde i Puerto de Santiago. Byen er kjent for sine strender med svart lavasand.

IMG_1605

Ingvild og jeg på toppen av Teide.

DCIM100GOPRO

På veg opp Teide. Toppstasjonen på gondolbanen skimtes nedi bakken.

One response to “Seks dager igjen til Diagonales des fous

  1. Tilbaketråkk: I morgen gjelder det! | Sondre Amdahl·

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s