Ny følgesvenn på venstrearmen!

Så langt har ikke jakten på samarbeidspartnere gjort meg styrtrik. Men, jeg har fått anledning til å teste og bruke en del spennende treningsutstyr. Siste tilskudd er Garmin Fēnix 2

Jeg har brukt forskjellige klokker fra Garmin i mange år, blant dem er Forerunner 620 og 910XT. Sistnevnte har jeg brukt i nesten to år. Det eneste problemet jeg har opplevd med 910XT er at batteriet har gått tomt etter cirka 15 timer. Og, det er jo litt dumt når jeg ofte konkurrerer i mer enn 20 timer. Klokka jeg nå prøver, Fēnix 2, har en «ultra-funksjon» som gjør at den kan fungere i opptil 50 timer. Måten den gjør dette på er at den oppdaterer posisjonen i et sjeldnere intervall, typisk hvert femtende eller hvert tjuende sekund. En annen ting jeg synes er veldig kult med Fēnix 2 er at den også kan brukes til «hverdags». Den ser ut som ei vanlig tøff klokke 🙂

IMG_1548

Garmin Fēnix® 2 har barometrisk høydemåler.

Jeg har ikke testet alle funksjonene på Garmin Fēnix 2. Men, det er det mange andre som har gjort, les en av anmeldelsene her. 

Les mer om Fenix 2 på Garmin Norge sine sider. 

Så langt er jeg veldig fornøyd med denne klokka! Den er enkel å bruke og det er enkelt å laste opp treningsdata til en app på min iPhone. Dataene synkroniseres samtidig med Garmin Connect (et webbasert analyseverktøy). Med Garmin 910XT måtte jeg bruke en ANT+ sensor på Macen min for å laste opp data. Det slipper jeg altså nå. Dataene lastes ved hjelp av Bluetooth fra Fenix-klokka til appen på iPhone. Jeg er godt fornøyd med å bruke Fenix 2 som klokke. Den er ganske tykk, men det liker jeg for da ser den solid og «tung» ut.

Én siste viktig fordel med Fenix 2 er at den har barometrisk høydemåler. Det er det en del andre klokker som mangler. Barometrisk måling av høyde er mer nøyaktig enn når det kun brukes satelitter (GPS) for å definere høyden over havet.

IMG_1567

Garmin Fenix 2 kan brukes som klokke i fem uker (i klokkemodus).

IMG_1568

Med riktig innstilling kan klokka brukes i 50 timer i GPS-modus.

IMG_1569

Tykk og solid, men ikke «klumpete» på armen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s