Neste utfordring: La Diagonale des fous!

Det har gått halvannen uke siden jeg kom i mål på Ultra-Trail du Mont Blanc (UTMB). Kroppen har restituert seg bra allerede, og jeg er klar for neste utfordring: Les Diagonale des fous/Gran Raid Réunion.

Jeg hadde egentlig skrinlagt en eventuell deltagelse i dette løpet for lenge siden, men med litt hjelp fra Ultra-Trail World Tour har jeg fått anledning til å løpe. Jeg er ydmyk og stolt over å få lov til å løpe, men samtidig er det litt skummelt. For, dette er et løp som faktisk overgår UTMB på flere fronter. Det er like langt (ca. 168 kilometer), men har mer høydeforskjell, flere deltagere, varmere vær og mer tekniske stier enn UTMB. I tillegg er elite-feltet imponerende. Ifølge generation-trail.com skal François D’Haene, Kilian Jornet, Julien Chorier, Xavier Thévenard, Antoine Guillon, Cyril Cointre, Christophe Le Saux, Freddy Thévenin, Patrick Bohard, Sylvain Camus, Arnau Julia, Javier Dominguez og Emelie Forsberg løpe. Ryktene vil også ha det til at Mike Foote, Jason Schlarb, Anton Krupicka og Joe Grant fra USA stiller på startstreken.

Se løpsrapporten min fra UTMB. 

IMG_1860(1)

Reunion. Foto: Joe Grant.

Hvis jeg overlever La Diagonale des fous på en allright måte burde jeg kunne samle nok poeng til å klare en bra sammenlagtplassering i Ultra-Trail World Tour. Jeg er avhengig av å ha tre tellende løp for å hevde meg sammenlagt. Med Transgrancanaria (6. plass) og UTMB (7. plass) ligger jeg i dag som nr. 15. Se lista her. 

Å få lov til å løpe La Diagonale des fous er én ting. Men, jeg gleder meg sånn til å oppleve naturen, kulturen, maten og stemningen på øya Réunion! Reunion er ei øy i indiahavet, 800 kilometer øst for Madagaskar. Øya er et fransk oversjøisk departement og en fransk region med 800 000 innbyggere. Min foreløpige plan er å reise fra Gran Canaria 19. oktober. Jeg ankommer Reunion dagen etter, reisa tar nesten 30 timer. Starten går torsdag 23. oktober kl. 23.00. Les mer om Diagonales des fous her. 

I Youtube-filmen under ser du Kilian Jornet fra Reunion i 2012. Gleder meg rått til å stå på startstreken med Kilian. Så får vi se hvor lenge jeg ser ryggen hans! Legg merke til hvor «stor» Kilian er i løpsverdenen. Og spesielt i Frankrike. Som han selv sier, i Frankrike er stiløping som fotball er det i Spania og Italia.

Jeg er så smått i gang med treninga igjen. Tar det nok ganske forsiktig ut denne uka, før det blir tre/fire uker med mye mengde og mye høydeforskjell. Etter mengdeperioden følger to til tre uker med nedtrapping. Det gjelder å ha friske bein og knallgod motivasjon 23. oktober!

Ile_La_Reunion_Manapany_89880b588c8a4d08bcf31c925e86c0ed

Reunion har visstnok en tørr og en våt side, ganske likt øya jeg bor på nå – Gran Canaria. Håper å se både strender, regnskog, fjell og koselige byer.

PS: Kostnadene i forbindelse med konkurransene mine er relativt høye. Jeg jakter derfor etter potensielle samarbeidspartnere/sponsorer. Tips meg gjerne hvis du vet om noen som kan være interessert i å gjøre noe sammen med meg! Jeg har laget en passordbeskyttet del av bloggen min til nettopp dette. Ta kontakt så gir jeg deg eller den potensielle samarbeidspartneren passordet. På forhånd takk for hjelpa. Sondre 

reunion_map_432247c

Det er kortere til Mauritius enn til Madagaskar og Afrika. Fra Gran Canaria flyr jeg via Madrid og Paris.

Joe Grant har laget et bra blogginnlegg fra Reunion med mange fine bilder. Ta en titt her. 

LaDi02

2600 løpere, de fleste franskmenn stiller til start. 70 prosent fullfører på et normalår.

grand-raid-reunion-diagonale-des-fous-recorrido-2012

Løpet går fra sør til nord på øya.

siteon0

3 responses to “Neste utfordring: La Diagonale des fous!

  1. Tilbaketråkk: Hold hviledagen hellig | Sondre Amdahl·

  2. Tilbaketråkk: Seks dager igjen til Diagonales des fous | Sondre Amdahl·

  3. Tilbaketråkk: I morgen gjelder det! | Sondre Amdahl·

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s