To dager igjen til UTMB

Det nærmer seg… Om under 48 timer er jeg ute og løper. Oppholder meg fortsatt i Val Veny-dalen rett ved Courmayeur, men de siste to dagene har jeg vært på dagstur til Chamonix. Tirsdag var det lunsj med arrangørene og presse, i dag henta jeg startnummeret mitt. Chamonix er en flott by, men det er veldig stressende der nå under UTMB-uka. Derfor synes jeg det er helt OK å kjøre dagstur. Har ordna meg meg med et klippekort i Mount Blanc-tunnellen så kostnaden ved å kjøre er ikke så avskrekkende.

IMG_1284

En gang i løpet av lørdag eller søndag løper jeg under her. Tror det kommer til å svi bra i låra!

Jeg var en av de aller første av UTMB-løperne som henta ut startnummer i dag. Det gikk helt fint, men jeg fikk meg en overraskelse. For, siden jeg er en del av «eliten» ble jeg nødt til å avgi blod og gjennomføre en kort legesjekk. Jeg slapp dette under CCC i fjor, så jeg lurer på om dette er noe de bare utsetter UTMB-løperne for. Nå har jeg jo bare rent mel i posen, så blodprøvene var bare en spennende opplevelse for meg. Det er første gang i min «idrettskarriere» at jeg testes på denne måten. De tok blodprøver for å se på blant annet hemoglobinnivået i blodet (sjekke blodverdiene). Resultatene var oppløftende for meg. 15,4 som de målte i dag er det høyeste jeg har hatt på en god stund. Hematokrit var også OK. Jeg vet de historiske blodverdiene mine fordi dette er noe av det legen min sjekker med jevne mellomrom. Det er ikke uvanlig for veganere/vegetarianere å ha litt lave blodverdier på grunn av mangel på jern og vitamin B12. Men, jeg har tydeligvis god kontroll på kostholdet! Kan kanskje håpe den siste uka i høyden har hjulpet litt også?

IMG_1275

Ikke noe EPO i dette blodet, doktor!

I tillegg til legesjekk sjekket arrangørene at alle har med seg det obligatoriske utstyret. Straffen for å «glemme» noe av dette utsyret kan i verste fall medføre diskvalifikasjon. For min del gikk denne kontrollen smertefritt.

IMG_1279

Noe av det obligatoriske utstyret.

Fikk også med meg «utstyrsmessa» som arrngørene har laget. Det skjer veldig mye spennende på utstyrsfronten for tida! Helt tydelig at flere av skoprodusentene har latt seg inspisere av Hoka One One. Nå skal det godt gjøres å ikke få ekstra tykke såler på alle terrengsko. Kilian Jornet var visstnok på messa også, men så han bare på storskjerm. Det var en endeløs kø for å komme inn i salen der Kilian møtte fansen (og snakka bare spansk og/eller fransk).

IMG_1280

Kong Kilian på storskjerm.

Noen lurer kanskje på hva jeg planlegger å spise/drikke undervegs. Og planen er ganske enkel: Tailwind når jeg får tak i det (fra start og ved de fem stasjonene jeg kan få hjelp av Bjørn og pappa). Resten av det flytende blir sportsdrikk fra arrangøren og ganske sikkert cola mot slutten. Når jeg skal løpe såpass lenge kommer jeg nok også til å supplere med noen 9bar(er), Cliffbar, gel og litt potetgull. Jeg har et ganske assortert utvalg av gel slik at jeg ikke skal gå lei.

IMG_1300

Alt er ikke vegansk, men på sånne dager spiller det ingen rolle. Da er det kalorier og næring som teller! Så mye som mulig – hele tida.

IMG_1270

Det er styrete i Chamonix, men jammen har de flotte fjell i nærheten!

IMG_1274

Liten tvil om hvem som betaler mye av moroa.

IMG_1291

Jeg har startnummer 64 hvis noen vil følge med undervegs.

 

One response to “To dager igjen til UTMB

  1. Tilbaketråkk: Løpsrapport Ultra-Trail du Mont-Blanc | Sondre Amdahl·

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s