La Gomera: løpeparadiset?

I forrige uke ferierte vi noen dager på Tenerife (les mer om det her) før vi satte nesa enda lenger mot øst og én av de minste Kanariøyene, La Gomera. Fergeturen fra sørenden av Tenerife til San Sebastian de La Gomera tar bare 50 minutter. La Gomera har få spor av masseturisme og er rett og slett ei lita perle. På nordsiden av øya er det frodig og grønt, mens sørsiden har et mye tørrere og varmere klima. Denne forskjellen i klima fra nord til sør er ikke unikt for La Gomera, men det som er spesielt her, er at det er så enkelt å komme seg fra den ene siden til den andre. Kjøreturen fra for eksempel Hermigua på nordsiden til Playa Santiago på sørsiden, tar en drøy time. Jeg har vært på La Palma og skrytt voldsomt av denne øya og løpet Transvulcania. Og det er ikke noen tvil om at La Palma er utrolig flott. Men, ulempen med La Palma er at det tar timevis med kjøring på svingete veger for å komme seg fra nord til sør eller fra øst til vest.

IMG_1054

Selfie fra turen opp til El Cedro fra Hermigua på nordsiden av La Gomera. 1100 høydemeter på en 10 kilometersrunde er ikke hverdagskost.

Stiløpingen på La Gomera står ikke noe tilbake for La Palma. Og, jeg må nok innrømme at La Gomera er hakket bedre enn både Tenerife og Gran Canaria. Det er utrolig bra merka på La Gomera, og stisystemet GR-131 (og GR-132) er ganske enkelt utrolig flott! Sugende oppoverbakker, flotte fjellformasjoner, regnskog, utrolig utsikt og tekniske stier er bare noen av ingrediensene på La Gomera. Når det i tillegg koster under én Euro for en kaffekopp (eller en øl) og overnattinga er billig og bra, ja da nærmer det seg paradis for meg.

IMG_1098

Ingvild prøver seg på GR-131 Degollada de Pereza ned til San Sebastian de La Gomera.

La Gomera har 23 000 innbyggere og er den nest minst av de bebodde Kanariøyene. Øya er 22 km på det bredeste, og det høyeste fjellet er Garajonay på 1487 meter. Vi rakk selvsagt en tur opp på den toppen.

IMG_1036

Mari nyter fjell-utsikten fra leilighetshotellet Los Telares i Hermigua.

IMG_1096

GR-131.

IMG_1065

På veg opp til El Cedro fra Hermigua.

IMG_1062

La Gomera har den største regnskogen på Kanariøyene.

IMG_1045

Fra Playa Santiago.

IMG_1043

La Gomera har alt. Fjell, sol, tåke, vind og hav.

IMG_1041

Agulo på nordsiden av La Gomera med Teide på Tenerife i bakgrunnen.

IMG_1038

Stiene på La Gomera er godt merka.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s