Formen er bedre – Hornindal neste!

Lørdag 28. juni skulle jeg ha løpt Lavaredo Ultra Trail med start og mål i Cortina i Italia. Sånn ble det ikke. For tre uker siden kom en forkjølelselse snikende. Forkjølelsen ble ikke bedre og legen min mente jeg ikke burde løpe Lavaredo. Istedenfor konkurranse i de italienske alpene ble det antibiotika og null løping. Vel, nesten null løping. For ei uke siden begynte jeg så smått å løpe igjen etter tolv helt rolige dager. Jeg har bare løpt korte turer med lav intensitet og lav puls. I går (onsdag) tok jeg den siste pilla med penicilin. Formen kjennes OK ut nå, men jeg har som sagt ikke løpt med høy intensitet.

bilde

Selfie på veg inn i flyet fra Gran Canaria.

De siste dagene har jeg løpt på Gran Canaria. Vi har vært der noen dager og sett på leilighet og bil i tillegg til at vi har besøkt skolen Ingvild skal jobbe på (og jentene skal begynne i fjerde klasse). Det var kult å prøve noen av stiene på Gran Canaria igjen! Men, det var ganske varmt.. Jeg tror noen av øktene i juli/august må gjøres enten tidlig på morgenen eller sent på kvelden. Heldigvis er det tørr luft, så det gjør ikke så mye at termometeret tipper 35+

IMG_0854

Deilig å løpe på Gran Canaria igjen! Stien kommer ned bak meg i sikk-sakk. Dette er en del av løypa på Transgrancanaria (ned mot Cruz Grande).

Det neste målet nå er Hornindal Rundt førstkommende lørdag. Løypa er 75 kilometer lang og har 5600 høydemeter. Værmeldinga er ikke den beste, men jeg gleder meg til å løpe konkurranse igjen! Det skal bli spennende å se hvordan kroppen reagerer på timevis med løping i fjellterreng. Jeg håper det går bra! Hvis det ikke kjennes bra ut så kommer jeg nok til å ha ei ganske lav grense for å bryte. Jeg vil ikke ødelegge årets store mål, Ultra-Trail Mount Blanc i slutten av august. Én av de tingene jeg virkelig gleder meg til på lørdag er å løpe med min gode venn, Didrik Hermansen. På våre felles løpeturer i vinter/vår har vi flere ganger snakket om Hornindal. Men, det var aldri planen at vi begge skulle løpe. Nå ser det ut til at det blir sånn, og det ser jeg veldig fram til. Får bare håpe at Didrik ikke løper så fort at jeg ikke klarer å henge på!

Forberedelsene til Hornindal blir jo ikke som jeg normalt gjør det. Men, det handler om å gjøre det beste ut av situasjonen. Den siste uka har jeg trent ganske normalt, men som sagt har det vært med lav intensitet. I dag blir det bare hvile. I morgen, fredag regner jeg med at det blir en kort, lett løpetur. Tror det er viktig at beina er ganske friske på lørdag. Hornindal er ingen spøk, de beste bruker mer enn ti timer på 75 kilometer. Ei «normal» 75 kilometer-løype vil jeg vel bruke snaut sju timer på. Jeg vet ikke så mye om verken løypa på lørdag eller om konkurrentene mine. Xreid over Hardangervidda går samtidig med Hornindal, og på sosiale medier ser det ut som om mange prioriterer Xreid. Men, jeg gleder meg uansett til en skikkelig utfordring i vestlandske fjell!

IMG_0853

De fleste stiene på Gran Canaria er godt merka.

IMG_0863

Har brukt Hoka Tarmac på turene på Gran Canaria. De er gode når det er litt steinete – de tjukke sålene demper en del av de skarpeste steinene.

One response to “Formen er bedre – Hornindal neste!

  1. Tilbaketråkk: Løpsrapport Hornindal Rundt | Sondre Amdahl·

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s