Lavaredo glipper

Om en uke i dag går startskuddet på Lavaredo Ultra Trail (119km) i Cortina, Italia. Det blir dessverre uten meg på startstreken. Det er fryktelig surt, men helsa har førsteprioritet. For en drøy uke siden merka jeg forkjølelsessymptomer. Sår hals og ganske dårlig form. Jeg håpet selvsagt at det skulle gå over i løpet av et par dager, men det gjorde det altså ikke. Jeg var hos fastlegen min her i Trysil på onsdag. Hun mener at jeg har en virusinfeksjon. Det er ikke noe alvorlig (som for eksempel kyssesyke), men hun anbefaler at jeg ikke løper Lavaredo. Og den anbefalingen har jeg altså tenkt til å høre på.

IMG_0822

Rolige gåturer er den eneste «treninga» for tida.

Jeg har et veldig godt samarbeid med legen min. Hun sørger for at jeg får tatt blodprøver relativt ofte (hver tredje måned) og hun bruker en del tid på å analysere prøvesvarene. Prøvene som ble tatt på onsdag viser at CRP (senkningen) er litt høyere enn normalen. Det samme gjelder for hvite blodlegemer. Ifølge legen min kan dette bety at kroppen jobber med å bekjempe en infeksjon. Vi skal ta flere prøver på mandag for å se om verdiene går riktig veg. I mellomtiden skal jeg ta det med ro, hvile, sove godt og la kroppen kjempe mot basiluskene. Den eneste formen for «trening» jeg kan bedrive er gåturer.

Å løpe 120 kilometer (12 til 15 timer) hvor mye av tiden brukes over 2.000 meter er i utgangspunktet en stor belastning for immunforsvaret. Med en infeksjon i kroppen eller rett etter at infeksjonen eventuelt er bekjempet, ville en slik påkjenning være uklokt. Jeg ser en del andre ultraløpere som nok pusher dette og dermed får langvarge perioder med sjukdom eller formsvikt. Det vil ikke jeg ha noe av! Høstens store mål er Ultra-Trail Mount Blanc, og det gambler jeg ikke med.

Hva nå da? Etter legebesøk førstkommende mandag skal jeg vurdere om jeg kanskje kan løpe konkurranser helgen etter Lavaredo (5. juli). X-reid over Hardangervidda er fullt, men det er ikke Hornindal Rundt. Der er det fortsatt plass. Men, akkurat nå er halsen såpass vond at det føles litt uralistisk det også.

One response to “Lavaredo glipper

  1. Hei Sondre, hadde tenkt å ønske deg god tur til Cortina… Synd at du ikke er i form, men smart å «høre på kroppen». Lykke til. Snakkes. Luca

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s