Forbanna forkjølelse!

Det er litt ironisk. På mandag ble jeg intervjua av Skiaktiv.no om de siste forberedelsene før ultraløp og Ultrabirken spesielt. Jeg lirte av meg noen standardfraser som at man skal stole på treninga som er gjort og ikke finne på noe spesielt uka før løpet. At du ikke får gjort mye fra eller til med formen i løpet av de siste to ukene før konkurransen (se saken her).

På tirsdag løp jeg i Holmenkollen med Didrik. Økta var relativt hard (løp i trappene ved siden av unnarennet), og jeg merka at kroppen ikke responderte helt som normalt. Jeg ble mer sliten og mer anpusten enn jeg pleier. Onsdag tok jeg ei rolig økt og planla hviledag på torsdag. Torsdag ble hviledag som planlagt, og da kom forkjølelsen snikende. I dag er det søndag, og jeg har ikke blitt noe særlig bedre. Halsen er sår og formen er ikke på topp. Trening er ganske uaktuelt.

IMG_0815

Akkurat nå er det halstabletter, nesespray, vann og hvile som gjelder!

Jeg vet at en sår hals er totalt uvesentlig i en verden der alt for mange lider av alvorlig sykdom. Men, i ultrabobla mi tenker jeg selvsagt på om dette kommer til å ødelegge Lavaredo Ultra Trail 27. juni. Jeg håper selvsagt at forkjølelsen forsvinner ganske fort og at jeg kan gjøre noen OK treningsøkter før løpet. Det eneste jeg får gjort akkurat nå er å pleie forkjølelsen og stole på det jeg sa til Skiaktiv.no. For, jeg vet jo innerst inne at det stemmer. At jeg må stole på treninga jeg har gjort i vinter og ikke la meg stresse. At jeg uansett skulle trene mindre denne uka og frem mot løpet.

TRENING UKE 24:

Mandag: 17 km. i Trysil, 500 høydemeter.
Torsdag: 16 km. i Holmenkollen + opp og ned til sentrum. 10 drag i trappa ved siden av unnarennet. Veksling gå/løp. 680 høydemeter.
Onsdag: 12 km. rolig i Oslo, 300 høydemeter.
Lørdag: 13 km i Trysil, opp på fjellet og ned igjen. 800 høydemeter. Tok det rolig, men var kanskje ikke så lurt å løpe med en sår hals..

Totalt:
58 kilometer
2400 høydemeter.
Bortsett fra uka etter Transgrancanaria er dette den uka i 2014 med minst volum. Men, jeg har løpt 3200 kilometer så langt i år, så jeg får bare stole på at det er nok…

One response to “Forbanna forkjølelse!

  1. Tilbaketråkk: Lavaredo glipper | Sondre Amdahl·

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s