Neste utfordring: Vestfold Ultra Challenge

1796415_599313370139082_1244501464_n

Lørdag får jeg kanskje min første beltespenne. Slike spenner er vanlige premier på ultraløp i USA – nå har VUC tatt dette til Norge.

Lørdag braker det løs igjen, da står Vestfold Ultra Challenge (VUC) på plakaten. Jeg skal løpe 82-kilometersvarianten.

Med en drøy måned fram til Lavaredo Ultra Trail og med 50 km. fra Drammen i beina fra forrige helg blir det ikke full spiker på VUC. Jeg skal gjøre mitt beste og gjennomføre på en bra måte, men jeg har ingen forhåpninger om en spesiell tid eller en spesiell plassering. For meg handler det om å få en meget bra gjennomkjøring før årets andre hovedmål, Lavaredo Ultra Trail 27. juni.

Jeg vet ikke så mye om VUC, men det ser ut som en fin løype og et bra arrangement. Jeg tror det er drøyt 100 på startstreken. Det skal bli kult å se hvordan livetracking-systemet de skal teste fungerer. Jeg tror dette er noe andre ultra-arrangører vil følge med argusøyne. Les mer om online-sporingen her. 

Det som gjør helga litt ekstra spennende er at jeg får besøk av Moses Løvstad som også skal løpe VUC. Moses er en hyggelig danske med en utrolig ultraløper-CV. Han har blant annet løp Tour De Geants, 33 mil og 24 000 høydemeter i Aosta-dalen. Jeg har vært i det dalføret noen ganger, og vet at dette er ikke et løp for pusekatter. Moses gjennomførte med stil på rundt seks dager. Til vinteren skal Moses løpe Iditarod Trail Invitational, 350 miles i Alaska. Når Moses og jeg ikke er på VUC skal han teste utstyr på snø i Trysilfjellet.

Frem til VUC på lørdag blir det ganske lett trening i morgen (torsdag) og på fredag. Søndag er Moses og jeg forhåpentligvis såpass friske i beina at vi kan løpe noen kilometer på snøføre. Moses skal nok teste sleden sin – det er jeg glad for at jeg slipper!

Lykke til alle dere som skal løpe VUC! Vi sees i Holmestrand

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s