New kids on the block – Hoka One One

Rett før bursdagen min (som er i dag) dumpa det ned to par Hoka-sko i postkassa mi i Trysil. Har fått æren av å teste to av Hokas nyeste modeller, Kailua Tarmac og Rapa Nui Trail.

IMG_1285

Rapa Nui Trail (til venstre) og Kailua Tarmac i størrelse 11,5

 

Det er liten tvil om at Hoka har tatt ultraverdenen med storm. Skoa er veldig populære til tross for at prisen er ganske frisk. Tror du må ut med drøyt 1500 per par i butikken. Hoka har lite dropp, mye demping og lav vekt. En ganske god kombinasjon spør du meg. Men for meg er det store spørsmålet om den solide dempingen gjør at jeg mister løpsfølelsen.

Jeg er ikke helt ny med Hoka. Jeg eier allerede et par asfaltsko som er med i haugen av sko jeg roterer. Les om skoene jeg roterer her. Jeg liker dem godt på asfalt og hardt underlag. Tidligere hadde jeg et par Rapa Nui Trail, men de løp jeg dessverre i filler. Det skal sies at den første modellen av Rapa Nui Trail var laget på en annen måte enn dagens modell. Og, jeg fikk litt saltvann på dem i sommer. Etter disse dråpene med saltvann gikk det ikke mer enn et titalls mil før de revna helt opp. Men, før de sa takk for seg så hadde jeg blant annet god nytte av dem på siste del av Transvulcania i mai i fjor. Etter 53 kilometer med oppoverbakke var det deilig å få på seg Hoka-skoa før nedoverbakkene til Tazacorte.

15994196

Transvulcania i fjor. Deilig med god demping og god løpsfølelse i de endeløse bakene ned mot Tazacorte.

Jeg har allerede løpt et par lette turer med Rapa Nui Trail. Følelsen er god, og de kjennes veldig lette ut. Det skal bli spennende å prøve dem på mer teknisk sti og på lengre turer. Jeg skal holde dere oppdatert!

IMG_1286

Årets modell av Rapa Nui Trail virker mye mer forseggjort i forfoten enn tidligere modeller.

15998035

Mot mål med Hoka på Transvulcania i mai i fjor.

IMG_1287

Årets modell ser jo veldig kule ut, da!

IMG_0789

Mange mil og hard bruk gjorde at de forrige Rapa Nui Trail-skoa mine ikke holdt så lenge. Men, det skal sies at jeg fikk litt saltvann på den i juli i fjor. Årets modell er laget på en annen måte.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s