Restitusjon – like viktig som trening!

Jeg har fått noen spørsmål om hvordan jeg restituerer etter ultraløp. Og, selv om jeg varierer dette fra løp til løp, er det noen fellestrekk. Lørdag løp jeg Hoka Highland Fling i Skottland (har blogga om det her). Rett etter målgang fikk jeg raskt i meg vann og litt mat (linsesuppe og brød fra arrangøren). Etter en tur i dusjen spiste jeg to ganger på en bra lokal kafé med «real food». De hadde faktisk supergode vegan-alternativer! Resten av lørdagen gikk jeg ganske mye, jeg synes det fungerer bedre enn å sitte stille i en stol. Et par øl ble det også tid til – måtte jo feire litt!

Resten av uka etter løpet ser omtrent slik ut:

Søndag
Kompresjon på legger og lår hele dagen. Jeg bruker kompresjon fra 100% Recovery.
Noen korte gåturer og mye god mat med en solid dose proteiner.

Mandag
En time på spinningsykkel. Flere måltider med grønnsaker, ris, frukt og grovt brød.

Tirsdag
Tipper det blir sju/åtte kilometer løp.

Onsdag
Hvile, alternativt en kort løpetur (10km).

Torsdag
Ti kilometer løp.

Fredag
Nå av regner jeg med at jeg er tilbake i normal trening. Men, det blir nok ingen veldig lange løpeturer før neste helg.

Massasje
Jeg har ikke så veldig god erfaring med massasje rett etter målgang. Synes beina er for «ødelagte» til at det gir effekt. Men, etter noen dager med hvile og lett trening tar jeg gjerne massasje på lår og legger.

Slik så treningsplanen min (fra Ian Sharman) ut uka etter CCC i slutten av august i 2013:

99.5 105.0 CCC
0.0 Rest day
0.0 Rest day/walking – fly home
0.0 Rest day/walking
0.0 Rest day/walking
0.0 Rest day/walking
5.0 Easy test run
8.0 Recovery run
0.0 Long hike – no running
12.0 Fartlek run with approx 1 min hard within each 2k and recovery pace the rest of the time.
IMG_0063

Kompresjon fra 110% recovery. Jeg synes dette fungerer veldig bra. Det er lommer for is også, men de bruker jeg sjelden.

IMG_1282

I dag ble det lett spinning i én time. Satser på å løpe igjen i morgen (utendørs).

IMG_1283

Jeg tror på at mat er viktig for god restitusjon. I dag ble det middag på Indian Kitchen rett ved hotellet mitt i Oslo. Grønnsaker og ris. God vegan mat 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s