Klar, ferdig, løp!

I dag er det fredag og under ett døgn til neste utfordring, Hoka Highland Fling i Skottland. Løpeformen er grei nok – og den er det uansett ikke mulig å forbedre nå. Det som er viktig nå er å gjøre utstyret, beina/føttene og ikke minst hodet klar for konkurranse. For meg handler disse siste forberedelsene like mye om det mentale som det fysiske. Jeg har et ganske fast ritual som jeg følger. Ved å følge dette «ritualet» vet jeg at jeg har husket på alt og at jeg er så klar jeg kan bli.

Trening
Jeg løper normalt sett ca. 15 km på onsdag kveld med noen raskere drag. Torsdag blir det ca. 10 km og på fredag er det enten helt hvile eller en kort løpetur (6 km) hvis det er konkurranse på lørdag.

Kosthold
Jeg spiser det jeg pleier, bortsett fra at det kanskje er litt mer karbohydrater enn vanlig. Sørger også for at kroppen er godt hydrert.

Søvn
Veldig viktig! Natta før konkurranser blir det ofte så som så med søvn. Da er det bra å ha litt på lager fra natt torsdag og/eller natt til fredag.

Ting og tang
Jeg hopper sjelden over denne lista over småting jeg skal huske på:
– klippe og file tåneglene.
– tape tærne.
– tegne inn profilen av løypa og matstasjoner på underarmen.
– gjøre klar sekken og eventuelle dropbagger + startnummer.
– lade Garmin og evt. hodelykt.
– forberede en enkel frokost (müsli, banan, juice, kaffe og litt sportsdrikk).
– før start tar jeg ofte én Imodium og én gel. Jeg tror at Imodiumen gjør at jeg ikke må på do før en stund ut i løpet.

Alt sitter i hodet
Når jeg holder på med disse forberedelsene tenker jeg ofte gjennom løpet. Hvor jeg skal forsøke å gi gass, kanskje hvem jeg skal løpe sammen med og så videre. Jeg visualiserer meg selv undervegs og tenker på hvordan det skal bli å komme i mål. Jeg visualiserer at det kommer til å gjøre vondt, men at det er helt OK. Og sist men ikke minst: jeg minner meg selv på at jeg er ufattelig heldig som kan løpe langt og lenge i fantastiske omgivelser!

Konkurrentene og værforholdene tenker jeg veldig lite på. Det som kommer det kommer. Bryr meg ikke om det er dritvær eller folk som løper raskere enn meg. Prøver å bare fokusere på det jeg kan gjøre noe med og det jeg kan påvirke. Så blir resultatene det de blir. Nummer én eller femti spiller ingen rolle så lenge jeg vet at jeg har gjort mitt beste undervegs og forberedt meg så godt som mulig.

bilde

Siste treningstur i Glasgow før løpet i morgen, lørdag. Beina kjennes fine ut!

Lykke til alle dere andre som også skal løpe denne helga! Skal bli ekstra spennende å følge min danske løpekollega Henrik Westerlin i Ultra-Trail Mount Fuji. Henrik starter fredag morgen norsk tid.

20140425-103028.jpg

Profil på armen er nyttig. Dette er fra Mountain Man Ultra i Sveits for et par år siden.

20140425-103138.jpg

Tape må til. Bruker en kinesologitape jeg kjøper for en ganske rimelig penge på apoteket.

20140425-103206.jpg

Dette er profilen på Highland Fling. Ikke mye stigning egentlig. Husk at høydeforskjellen er i fot og lengden i miles!

20140425-104223.jpg

Ca. 10 grader og litt regn skremmer ikke meg. Norske forhold!

3 responses to “Klar, ferdig, løp!

  1. Tilbaketråkk: Løpsrapport Hoka Highland Fling | Sondre Amdahl·

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s