VM-helg i København

Blant ultraløpere er det vanlig å løpe lange turer to dager etter hverandre. Disse øktene, ofte kalt back-to-back gjør at turen på dag to simulerer hvor sliten beina blir på slutten av et ultraløp. Min variant derimot er litt mer omfattende. Fire eller fem uker før viktige løp vil jeg gjerne løpe slike økter, men da i tre eller fire dager på rad. Det var også planen for denne helga i København. Ingvild var med og vi besøkte Ingvild sin søster Brit og min svoger, Audun. Audun er nyfrelst løper med ultraambisjoner. Vi har løpt flere løp sammen, det siste var Barcelona marathon i mars 2013.

Løpe-helga startet på fredag ettermiddag, med 39 kilometer i Trysil. Lørdag var det halvmarathon pluss 15 kilometer oppvarming/nedjogg. Søndag morgen løp vi 30 kilometer på Amager med Moses Løvstad. I alt drøyt 100 kilometer på tre dager. Ideelt sett burde jeg nok løpt ei lang økt mandag kveld også, men det ble det ikke. Kroppen trenger hvile etter litt lite søvn i helga.

Lørdagens VM i halvmarathon er nok det desidert største løpet jeg har løpt. 30 000 løpere skapte ganske mye kaos. Men, jeg skal ikke skylde på folkemengdene for at jeg ikke løp fortere (løp på 1:20). Jeg har rett og slett ikke mer fart i kroppen enn 3.48 per kilometer i 21 kilometer. Helt rått at de beste løper på under én time på samme distanse. Jeg tror det var fem løpere som løp på under timen (vinnertida var 59:07). Svoger Audun gjorde et bra løp med 1:29.

I tillegg til løpinga har helga vært god mat, godt drikke og fantastisk selskap i Audun og Brit. Lørdag kveld spiste vi på Relæ – en kjempe matopplevelse. Restauranten serverer ordentlig og sunn mat, intet annet. Prisene er helt greie tatt i betraktning kvaliten på mat og service. Og hjemme hos Audun og Brit var det mye god mat/drikke med smoothies, juice, grøt av forskjellige slag og supergod kaffe. Audun og Brit har vært en stor inspirasjon for meg i å velge sunne, økologiske alternativer og smake nye typer mat. Takk Audun, Brit og Ingvild for ei super helg!

20140331-191941.jpg

20140331-192008.jpg

20140331-192030.jpg

20140331-192042.jpg

20140331-192057.jpg

20140331-192110.jpg

20140331-192120.jpg

3 responses to “VM-helg i København

  1. Takk for besøket Sondre! Det var veldig fint og inspirerende å ha deg og Ingvild på besøk! Og veldig lærerikt å løpe sammen med deg og Moses. Bra blogg også!!

  2. Tilbaketråkk: Neste utfordring: Hoka Highland Fling | Sondre Amdahl·

  3. Tilbaketråkk: Tanker om sesongen 2014 | Sondre Amdahl·

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s